Firma Alstal zajmuje się również przebudową stadionu w Zielonej Górze. To nie ma być budowa, a jedynie przebudowa tego stadioniku. Problemy tam mają kosmiczne: od "zimy stulecia" aż po kłótnie na linii zarząd klubu - miasto - wykonawca. Jak u nas budowano MotoArenę, to jakoś nic nie przeszkadzało
Patrząc na zdjęcia z "postępów" prac, to nie wróżę pierwszego meczu na stadionie w Zielonej Górze wcześniej niż pod koniec czerwca: http://foto.sportowefakty...?k=2&p=4&g=3758
Konrad, gdzieś wyczytałem, że pierwszy mecz chcą rozegrać w kwietniu. Ale oglądając te zdjęcia raczej wątpliwe aby uwinęli się w miesiąc. Chyba, że uprzątną ten cały bałagan na tyle aby zawody mogły się odbyć. I pozostaje jeszcze kwestia zaległego złotego kasku.
Wygląda na to, że tak i od początku nie miałem racji twierdząc, że adres nie uleganie zmianie. Oficjalnie od dzisiaj tamtejszy adres to ul. Pera Jonssona 7.
Semen, numer działki to numer działki a nr budynku to inna sprawa
Kupiłem działke i ma nr x pobudowałem dom i on ma inny nr
to nie zawsze koreluje ze sobą choć często się pokrywa
Po otwarciu jednego z najnowocześniejszych stadionów na świecie dziwić może niska pozycja czarnego sportu. Jarosław Więckowski, dyrektor magistrackiego wydziału sportu i turystyki uspokaja jednak, że w zeszłym sezonie turystycznym Motoraena dopiero raczkowała: - W tym roku chcemy, by stała się jednym z produktów turystycznych. Mamy zamiar ją oświetlić i udostępnić zwiedzającym. Gości może przyciągnąć też planowane w tym miejscu muzeum żużla.
Pewnie, niech podświetlają tandetną żółto - niebieską elewację. Jest się czym chwalić. Ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź na pytania turystów - skąd wzięły się właśnie takie kolory? No właśnie, skąd?
_________________ Tylko ten jest w stanie pojąć duszę kibica, kto sam nim został.
Dzisiaj głosowanie nad parkingiem i dachem
Zaleski tak jak piszą w tekście sprytnie załatwia dach nad motoareną
Ale przeczytajcie sami
http://torun.gazeta.pl/to...ampaign=1077748
LOT Toruń i MOSiR wprowadzili możliwość odpłatnego zwiedzania stadionu. Szczegóły m.in. w dzisiejszych Nowościach: http://www.nowosci.com.pl...170452&IdTag=38 Oczywiście nadal bez żadnych opłat można wchodzić do Speedway Restauracji i budynku klubowego
Jak dla mnie, ten pomysł jest o rok spóźniony i generalnie idiotyczny w tym momencie Ilość widzów na meczach świadczy, że ludzie napatrzyli się już na stadion, a na przyciągnięcie wycieczek z innych miast albo zagranicznych (!) nie ma co liczyć. Rok temu była dwukrotnie możliwość bezpłatnego obejrzenia MotoAreny i każdy, kto chciał, już to zrobił. Myślę, że w ciągu kilku najbliższych miesięcy ta inicjatywa upadnie, chociaż teraz Marian Filipiak twierdzi, że zgłoszeń grupowych jest dużo. Jednak ile razy ci sami ludzie będą chcieli zobaczyć stadion?
Ostatnio zmieniony przez Konrad Wto 11 Maj, 10 14:52, w całości zmieniany 2 razy
Dla wycieczek szkolnych, stadion może być atrakcją Z dachem, chyba po sezonie mieli ruszyć. Z tego co pamiętam, będzie konieczne zburzenie kawałka trybuny, żeby sprzęt mógł wjechać Przynajmniej kiedyś o tym była mowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum