Net Fans Speedway Toruń Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: shat
Czw 29 Paź, 09 23:44
Stadion
phaedra 

Wysłany: Sob 23 Sty, 10 21:26   

Po sezonie mają zacząć.

[A]dis93 

Wysłany: Wto 26 Sty, 10 14:52   

Ja czytałem że mają skończyć do 2011 roku :)

Konrad 
Net F@ns

Wysłany: Sro 10 Mar, 10 10:58   

Trochę z innej beczki:

Firma Alstal zajmuje się również przebudową stadionu w Zielonej Górze. To nie ma być budowa, a jedynie przebudowa tego stadioniku. Problemy tam mają kosmiczne: od "zimy stulecia" aż po kłótnie na linii zarząd klubu - miasto - wykonawca. Jak u nas budowano MotoArenę, to jakoś nic nie przeszkadzało ;)

Patrząc na zdjęcia z "postępów" prac, to nie wróżę pierwszego meczu na stadionie w Zielonej Górze wcześniej niż pod koniec czerwca: http://foto.sportowefakty...?k=2&p=4&g=3758

cet1 

Wysłany: Sro 10 Mar, 10 13:11   

Konrad, gdzieś wyczytałem, że pierwszy mecz chcą rozegrać w kwietniu. Ale oglądając te zdjęcia raczej wątpliwe aby uwinęli się w miesiąc. Chyba, że uprzątną ten cały bałagan na tyle aby zawody mogły się odbyć. I pozostaje jeszcze kwestia zaległego złotego kasku.

shat 
Net F@ns

Wysłany: Pon 05 Kwi, 10 21:50   

To jak to w końcu jest - stadion zmienił adres czy nie?

Konrad 
Net F@ns

Wysłany: Pon 05 Kwi, 10 21:52   

Wygląda na to, że tak i od początku nie miałem racji twierdząc, że adres nie uleganie zmianie. Oficjalnie od dzisiaj tamtejszy adres to ul. Pera Jonssona 7.

kowal 

Wysłany: Pon 05 Kwi, 10 21:53   

A własnei czemu nr 7
gdzie są pozostałe numery
Chyba przy tej ulicy nic już nie ma poza stadionem

Semen 

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 08:35   

Numery przypisuje się działkom, stąd prawdopodobnie stadion ma 7 w adresie.

kowal 

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 17:55   

Semen, numer działki to numer działki a nr budynku to inna sprawa
Kupiłem działke i ma nr x pobudowałem dom i on ma inny nr
to nie zawsze koreluje ze sobą choć często się pokrywa

Hini 
Net F@ns

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:02   

Otóż to... :)

Kolega kupił działkę, wybudował chatę między numerami 1 i 3. Który numer powinien dostać ?

Urzędnicy stwierdzili, że mimo iż osobna działka to będzie podpięta pod 1 i dostał 1b.

W każdym bądź razie i tak mam pytanie: którędy dokładnie przebiega ta ulica ? Od skrzyżowania z Łukasiewicza do Bydgoskiej ?

woytas 

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:03   

Hini napisał/a:

Od skrzyżowania z Łukasiewicza do Bydgoskiej ?

Dokładnie :)

Hini 
Net F@ns

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:06   

W takim układzie: przy jakiej ulicy stoją domy (czy dom ?) pomiędzy Motoareną a "byłym" torem rallycrossowym i żwirownią?

Semen 

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:11   

OK źle napisałem, oczywiście numer domu nie jest tożsamy z numerem działki, ale obie numeracje są ze sobą związane.

Hini 
Net F@ns

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:14   

Się tak na szybko zagłębiłem w szukanie adresów "instytucji", które są w okolicach Motoareny i znalazłem pewną ciekawostkę:

http://www.tkm.torun.pl/i...ontact&Itemid=3

Gdzie TKM ma biura ? na Motoarenie ?

woytas 

Wysłany: Wto 06 Kwi, 10 18:17   

Hini napisał/a:
W takim układzie: przy jakiej ulicy stoją domy (czy dom ?) pomiędzy Motoareną a "byłym" torem rallycrossowym i żwirownią?

Chyba Łukasiewicza :P Ogólnie tam jest dziwnie z tymi ulicami, obok jest tor rallycrosowy, a adres TKM jest następujący:

Toruński Klub Motorowy
ul. Bielańska 66
87-100 Toruń

Hini a czemu byłym torem rallycrosowym ? ;)

Hini 
Net F@ns

Wysłany: Czw 22 Kwi, 10 12:03   

Cytat:
Po otwarciu jednego z najnowocześniejszych stadionów na świecie dziwić może niska pozycja czarnego sportu. Jarosław Więckowski, dyrektor magistrackiego wydziału sportu i turystyki uspokaja jednak, że w zeszłym sezonie turystycznym Motoraena dopiero raczkowała: - W tym roku chcemy, by stała się jednym z produktów turystycznych. Mamy zamiar ją oświetlić i udostępnić zwiedzającym. Gości może przyciągnąć też planowane w tym miejscu muzeum żużla.

źródło: GW

Polsson 
Net F@ns

Wysłany: Czw 22 Kwi, 10 12:49   

Pewnie, niech podświetlają tandetną żółto - niebieską elewację. Jest się czym chwalić. Ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź na pytania turystów - skąd wzięły się właśnie takie kolory? No właśnie, skąd?

alienisko 

Wysłany: Czw 22 Kwi, 10 13:02   

Jo, przyjadą goście z Niemiec co byli na Allianz Arena i na pewno się podniecą naszą Motoareną :P haha :)

Mr.Falcon 

Wysłany: Czw 22 Kwi, 10 19:53   

Mysle ze bardziej tu chodzi o wycieczki szkolne z PL bo dla takiego Niemca to takie stadiony nie sa atrakcja, oni wola poogladac zabytki itd.

lordi 

Wysłany: Wto 27 Kwi, 10 23:55   

pod koniec wzmianka o szyldzie starego stadionu link

kowal 

Wysłany: Czw 29 Kwi, 10 06:10   

Dzisiaj głosowanie nad parkingiem i dachem
Zaleski tak jak piszą w tekście sprytnie załatwia dach nad motoareną
Ale przeczytajcie sami
http://torun.gazeta.pl/to...ampaign=1077748

Hini 
Net F@ns

Wysłany: Czw 29 Kwi, 10 15:38   

http://torun.gazeta.pl/to..._Motoarena.html

Konrad 
Net F@ns

Wysłany: Wto 11 Maj, 10 14:40   

LOT Toruń i MOSiR wprowadzili możliwość odpłatnego zwiedzania stadionu. Szczegóły m.in. w dzisiejszych Nowościach: http://www.nowosci.com.pl...170452&IdTag=38 Oczywiście nadal bez żadnych opłat można wchodzić do Speedway Restauracji i budynku klubowego ;)

Jak dla mnie, ten pomysł jest o rok spóźniony i generalnie idiotyczny w tym momencie ;) Ilość widzów na meczach świadczy, że ludzie napatrzyli się już na stadion, a na przyciągnięcie wycieczek z innych miast albo zagranicznych (!) nie ma co liczyć. Rok temu była dwukrotnie możliwość bezpłatnego obejrzenia MotoAreny i każdy, kto chciał, już to zrobił. Myślę, że w ciągu kilku najbliższych miesięcy ta inicjatywa upadnie, chociaż teraz Marian Filipiak twierdzi, że zgłoszeń grupowych jest dużo. Jednak ile razy ci sami ludzie będą chcieli zobaczyć stadion? ;)
Ostatnio zmieniony przez Konrad Wto 11 Maj, 10 14:52, w całości zmieniany 2 razy  

Thorn 

Wysłany: Wto 11 Maj, 10 14:50   

kiedy mają ruszyć i się zakończyć pracę z dachem?

shat 
Net F@ns

Wysłany: Wto 11 Maj, 10 14:53   

Dla wycieczek szkolnych, stadion może być atrakcją ;) Z dachem, chyba po sezonie mieli ruszyć. Z tego co pamiętam, będzie konieczne zburzenie kawałka trybuny, żeby sprzęt mógł wjechać :chytry: Przynajmniej kiedyś o tym była mowa :P

Odpowiedz do tematu